• Припадамо народу чију су баштину омеђила два начела: духовно и јуначко. Једно се начело, наизглед, разилази са другим. О духовности смо ћутали, јер тако доликује; о јунаштву смо говорили,можда превише, јер смо се том причом бранили од истребљења.“
  Матија Бећковић
 • «Српска епска поезија је најдубља јама српскога памћења у коју смо се сасули без узмака, потврђујући себе пред Богом као људе.»
  Жељко Чуровић
 • „Њена је лепота и у снази и квалитету емоција, и у једрини и звучности језика, и у сликовитом, разноликом и полетном уметничком изразу.”
  Војисав Ђурић
 • "...Кад је Ђорђе Србијом завлад’о и Србију крстом прекрстио и својијем крилом заклонио, од Видина па до воде Дрине, од Косова те до Биограда, ‘вако Ђорђе Дрини говорио: “Дрино водо, племенита међо, измеђ’ Босне и измеђ’ Србије” Наскоро ће и то време доћи, када ћу ја и тебека прећи и честиту Босну полазити!”
  Карађорђе Петровић
 • "...Кад је Ђорђе Србијом завлад’о и Србију крстом прекрстио и својијем крилом заклонио, од Видина па до воде Дрине, од Косова те до Биограда, ‘вако Ђорђе Дрини говорио: “Дрино водо, племенита међо, измеђ’ Босне и измеђ’ Србије” Наскоро ће и то време доћи, када ћу ја и тебека прећи и честиту Босну полазити!”
  Карађорђе Петровић
 • “Манастири и криво гудало, то је српску вјеру сачувало.“
  Радован Бећировић Требјешки
 • "Чојство и јунаштво“ је особена вриједност српског народа. Српски народ је најдаље догледао и најдубље домислио кроз народни еп."
  Вук Стефановић Караџић
 • “Прва особина примитивног човека је да се боји свега што не разуме, а на првом месту се боји памети.”
  Јован Дучић
 • “Ја сам се у писању књига највише о томе старао да би народ српски уз њих себе познао, и да би код другијех народа познат постао.”
  Вук Стефановић Караџић
 • “Позвени смо да чинимо сагласно своме звању, онолико колико можемо и колико нам је Бог дао. Ни мање, ни више, а оно што ми не успемо да учинимо, то остаје да учини Господ и надопуни наше недостатке”.
  Патријарх српски Павле
 • “Има људи чији је живот тако добро испуњен да ни својом смрћу не могу да нас обесхрабре.”
  Иво Андрић
 • „Од поезије у којој нема ништа сувишног, и у којој свака реч тежи ка циљу, ја познајем свега два модела: дантеа и српску народну поезију“
  Никола Томазео
 • “Наше Свето писмо је Горски вијенац. Дело које не стари и чије речи не труле. Знати га напамет и знати свако слово, Једини је начин да не изгубимо себе.”
  Матија Бећковић
 • Ђе се гусле у кући не чују, ту је мртва и кућа и људи.“ “Без муке се пјесма не испоја, без муке се сабља не сакова! Јунаштво је цар зла свакојега, а и пиће најслађе душевно, којијем се пјане покољења. Благо томе ко довијека живи, имао се рашта и родити!”
  Петар II Петровић Његош
 • “Од свих словенских народа ови су Срби својим благим и за песму необичном згодним језиком најобдаренији песмом, певањем и причом, и изгледа као да им је Бог богатим даром народне поезије, хтео надокнадити недостатак књиге.”
  Јакоб Грим
 • “Кад би ми све сербске народне пјесме скупили и без избора печатали, ја Вас увјеравам да би била књига готово колико цјела Библија.“
  Вук Стефановић Караџић
×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home/savezgus/public_html/images/deca-su-ivandanjsko-cvece-2008

×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/deca-su-ivandanjsko-cvece-2008

ДГ Никола Тесла Обреновац

ДГ “Никола Тесла” Обреновац

ПИБ: 101218133
Матични бр. 17238612
Банка: Комерцијална банка Обреновац, број рачуна: 205-1475-28

Преседник: Саша Лакетић
Адреса друштва: Цара Лазара 1/31 , 11500 Обреновац   
Контакт:  председник  Друштва +381 65 95 95 062,

Секретар: Радослав Стаменковић, +381 64 63979 50                                  
Адреса: Велико Поље, Ваљевски пут 11, 11500 Обреновац
Контакт:+381 11-8726-609 и +381 11-8765-239   

Е-маил: kompanija.lekic@yahoo.com   и preventplan@gmail.com 

Председник Скупштине: Слободан Шобоћ; +381 11 872 03 54; +381 63 754 20 19;
Потпредседник Скупштине: Миланко Дрцалић; +381 64 872 79 85; +381 66 893 33 42;
маил: milanko.drcalic@tent.rs;
Благајник; Невенка Андријашевић; +381
Неђо Лекић, + 381 63 224 371,
Саша Лакетић; +381 65 95 95 062; гуслар
Ђукан Богавац; +381
Жељко Чуровић: +381 60 50 90 903; +381 62 860 28 53; маил. гуслар
Чедомир Чавић; +381 гуслар
Петар Шишовић; +381 63 240 566; +381 11 249 31 43; гуслар
Владимир Бељкаш; +381 11 876 52 39; +381 63 771 49 98; гуслар
Драгољуб Јакшић; +381
Гојко Лацмановић; +381
Милан Ровкић; +381
Милић Лаковић; +381
Нада Милић; +381
Милан Дашић; +381 гуслар
Боривоје Делетић, +381 69 528 541; гуслар
Миладин Делетић; +381 63 224 371; гуслар

10.07.1999.године. Извршни одбор: Војислав Варагић-председник, Станимир Севић-подпредседник, Маринко Јокановић-благајник, Слободан Шобић, Милић Лековић и Миљан Шћекић.

Секретар друштва: Димитрије –Диле Голочевац. Надзорни одбор: Маринко Бегенешић - председник, Радован Чавић и Радојица Ивановић. Дисциплинска комисија: Милован Станојевић-председник, Миле Марковић и Слободан Планиничић.

СКУПШТИНА
Председник Скупштине: Шобић Слободан

ИЗВРШНИ ОДБОР
Неђељко Лекић-председник, Ђукан Богавац-подпредседник, Невенка Андријашевић-благајник, Миланко Дрчалић, Чедомир Чавић, Жељко Чуровић, Драгољуб Јакшић, Гојко Лацмановић, Саша Лакетић

НАДЗОРНИ ОДБОР
Милан Роквић-председник, Милић Лековић-заменик председника, Нада Милић-члан
    
Секретар Друштва: Радослав Стаменковић

Слепи гуслар, видовњак, Филип Вишњић, певао је у Обреновцу давно 1809. године, бодрећи и храбрећи уморну и посусталу војску да истраје у Првом српском устанку, а онда отишао лађом преко Саве у легенду. Скоро два века касније, после НАТО агресије на нашу земљу у Обреновцу су се поново огласиле гусле. У црвеном дому обреновачке цркве „Свете Тројице“, основано је друштво гуслара „Никола Тесла“, 10. јула 1999. године, баш на рођење великог српског генија Николе Тесле осведоченог љубитеља гусала и епске поезије.

Почетком 1999. године Друштво гуслара „Вук Караџић“ из Београда, одржало је гусларско вече у Дому војске у Обреновцу. После гусларске вечери у ресторану Дома Војске на предлог народног гуслара Саше Лакетића, договорено је да се у Обреновцу оснује гусларско друштво. Присутни обреновчани су одушевљено прихватили ову идеју и одмах предложили чланове Иницијативног одбора: председник - Славко Ћебић, Војислав Варагић, Станимир Севић, Милић Лекић и Димитрије Диле Голочевац. Први састанак Иницијативног одбора одржан је у шаховском клубу у Ројковцу. Због НАТО агресије на Србију, оснивачка скупштина гусларског друштва одржана је три месеца касније, 10. јуна 1999. године. На оснивачкој скупштини друштва, први је уз гусле певао гуслар, Мр Слободан Пешић.

Први председник гусларског друштва био је Војислав Варагић, његов заменик Станимир Севић, а секретар Димитрије-Диле Голочевац. Остали чланови Управног одбора били су : Милић Лековић, Маринко Јокановић, Миљан Шћекић и Слободан Шобић.

Гусларско друштво има преко 400 чланова и тај број се стално увећава. Друштво има више секција: поред гусларске, песничко-рецитаторску, фолклорну и секцију изворних народних инструмената. Најбројнија је гусларска секција која има преко 30 чланова а шесторица гуслара имају звање: народни гуслар.

Крсна слава друштва је Свети Пророк Јеренија.

Друштво се редовно такмичи од свог оснивања на регионалним, републичким и савезним фестивалима и постиже изванредне резултате у екипној и појединачној конкуренцији . Најважнији резултати у екипној конкуренцији су два пута освојено прво место на фестивалу гуслара београдског региона,четири пута освојено прво а два пута друго место на фестивалу гуслара Србије и два пута освојено друго место на савезном фестивалу гуслара Србије, Црне Горе и Републике Српске.

У појединачној конкуренцији постигнути су још бољи резултати и има их много па их сада нећемо набрајати.

Наше гусларско друштво организује фестивале, ревије, концерте и друге културно уметничке манифестације, а чланови нашег друштва често учествују самостално и у сарадњи са другим културним организацијама на разним свечаностима и концертима у свим Српским земљама, а поједини чланови наступају и у дијаспори. Друштво је имало успеха на седмом фестивалу гуслара, а било је домаћин и организовало је Осми фестивал гуслара Србије 12. и 13. маја 2000.  године, а 2002. године ревију најбољих гуслара Србије на којој  су као гости наступале гусларске легенде свих Српских земаља. На Ивањдан 07. јула у Дому културе „Обреновац“ ово друштво је организовало Први дечији етно фестивал под називом „Деца су цвеће Ивањданско“ и манифестација је постала бренд Обреновца.

Прву светковину гусала, епске песме, витешког надметања и народних игара организовало је друштво гуслара „Никола Тесла“ 25. фебруара 2005. године У Дому културе у Обреновцу. Величанствени скуп отворио је пригодном беседом, тадашњи председник Савеза гуслара СЦГ и РС, господин Др Душан Корњача. Саборско вече отворио је најмлађи гуслар друштва Радомир Лакетић. Иза њега је наступио најстарији члан друштва Батрић Крговић који у својим касним деведесетим годинама живота још увек верно и достојно држи гусле у својим рукама. На манифестацији су наступили и остали чланови друштва као и гости других друштава Саша Лакетић, Милош Шегрт, Чедо Чавић, Миладин Пивљанин, Петар Шишовић, Милан Додеровић, Вујисић Лакић и Јакша Јакшић. Гости вечери били су народни гуслари Славко Јекнић и његов син Никола, чланови друштва „Радован Бећировић Требјешки“ из Београда.

Сплет игара су извели чланови КУД „Стублине“. Милован Станојевић је маестрално свирао на фрули и окарини. Велико одушевљење и изненађење изазвала је демонстрација борилачких вештина из друштва „Свибор“. Сви учесници су наступали у традиционалним ношњама па је то била уједно и несвакидашња  равија народних ношњи.

Обреновачком друштву припала је изузетна част да организује јубиларни 30-ти фестивал гуслара Србије, Црне Горе и Републике Српске на којем су наступали гуслари: Саша Лакетић, Милош Шегрт, Зоран Племић, Веселин Дачић, Владимир Бељкаш. Завидном успеху за кратко време много су допринели стални спонзори и донатори: Браћа Лекић, Ђукан Боговац, Станимир Севић, Славко Ћебић, Милорад Продановић, Аврам Аврамовић и Гојко –Рајо Лацмановић, а највише сарадњи председника друштва Недељко Лекић који је уједно и члан Скупштине Савеза гуслара Србије. Председник програмског савета друштва, народни гуслар Жељко Чуровић је главни и одговорни уредник листа „Гусле“.

Друштво гуслара „Никола Тесла“ је проглашено за најбоље гусларско друштво у Србији. Захваљујући масовности и постигнутим резултатима превазишло је своје оквире и убрзо се очекује да прерасте у културно уметничко друштво, а Обреновац је постао град гусала и центар гусларства.

На Ивањдан (2006, 2007 и 2008. године) друштво је организовало републички дечији етно фестивал под називом ДЕЦА СУ ЦВЕЋЕ ИВАЊДАНСКО.
Друштво гуслара „Никола Тесла“је традиционално, већ четврти пут, домаћин и технички организатор САБОРА НАЈБОЉИХ СРПСКИХ ГУСЛАРА, 14. маја, на дан крсне славе друштва. На сабору учествују најбољи (победници на савезним фестивалима) гуслари из Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре.

Друштво је 18.02.2012. године било домаћин и организатор СИМПОЗИЈУМА ГУСАЛА са темом "ХОЋЕ ЛИ СРБИ САЧУВАТИ ГУСЛЕ КАО ШТО СУ ГУСЛЕ САЧУВАЛЕ ЊИХ".

Први председник гусларског друштва био је Војислав Варагић, његов заменик Станимир Севић, секретар Димитрије – Диле Голочевац. Остали чланови УО били су: Милић Лековић, Маринко Јокановић, Миљан Шћекић и Слободан Шобић.

Војислав Варагић (1999.-2000.),
Неђељко Лекић (2000.-2012.)

25. фебруара 2000. године одржано је успешно гусларско вече у Обреновцу у Дому војске. Пред препуном салом, наступали су чланови друштва организатора: Ђорђије Копривица, Петар Шишовић, Анђелко Филиповић, Мирко Вујовић и Радован Кнежевић, а као гости: Саша Лакетић, Војислав Станишић, Мила Котлаја, Миладин Пивљанин и Благоје Бодирога. Водитељ програма Слободан Шобић. Сви гуслари су се представили у најбољем издању.

2002-те године ревију најбољих гуслара Србије на којој  су као гости наступале гусларске легенде свих Српских земаља. На Ивањдан 07. јула у Дому културе „Обреновац“ ово друштво је организовало Први дечији етно фестивал под називом „Деца су цвеће Ивањданско“ и манифестација је постала бренд Обреновца.

25. фебруара 2005.
Прву светковину гусала, епске песме, витешког надметања и народних игара организовало је друштво гуслара „Никола Тесла“ 25. фебруара 2005. године У Дому културе у Обреновцу. Величанствени скуп отворио је пригодном беседом, тадашњи председник Савеза гуслара СЦГ и РС, господин Др Душан Корњача.

Саборско вече отворио је најмлађи гуслар друштва Радомир Лакетић. Иза њега је наступио најстарији члан друштва Батрић Крговић који у својим касним деведесетим годинама живота још увек верно и достојно држи гусле у својим рукама. На манифестацији су наступили и остали чланови друштва као и гости других друштава Саша Лакетић, Милош Шегрт, Чедо Чавић, Миладин Пивљанин, Петар Шишовић, Милан Додеровић, Вујисић Лакић и Јакша Јакшић. Гости вечери били су народни гуслари Славко Јекнић и његов син Никола, чланови друштва „Радован Бећировић Требјешки“ из Београда.

Сплет игара су извели чланови КУД „Стублине“. Милован Станојевић је маестрално свирао на фрули и окарини. Велико одушевљење и изненађење изазвала је демонстрација борилачких вештина из друштва „Свибор“. Сви учесници су наступали у традиционалним ношњама па је то била уједно и несвакидашња  равија народних ношњи.

ВАЖНЕ ГОДИШЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ:
Сабор најбољих српских гуслара 14.05. на дан крсне славе.

КАЛЕНДАР ДЕШАВАЊА ЗА 2012. ГОДИНУ:
Симпозијум гусала 18.02. 2012.,
Сабор најбољих српских гуслара 14.05.2012. ,
Учешће на републичком фестивалу гуслара у Крушевцу и савезном фестивалу за 2012. годину у Републици Српској.

На Ивањдан (2006., 2007. и 2008. године) друштво је организовало републички дечији етно фестивал под називом ДЕЦА СУ ЦВЕЋЕ ИВАЊДАНСКО.
Друштво гуслара „Никола Тесла“је традиционално, већ четврти пут, домаћин и технички организатор САБОРА НАЈБОЉИХ СРПСКИХ ГУСЛАРА, 14. маја, на дан крсне славе друштва. На сабору учествују најбољи (победници на савезним фестивалима) гуслари из Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре.

Погледајте видео материјал са фестивала 2007. године

Погледајте галерију слика са фестивала 2008. године

{gallery}deca-su-ivandanjsko-cvece-2008{/gallery}

Друштво нема своје просторије за рад већ користи просторије које су лична својина председника Друштва.

Двадесетчетврти фестивал, 29 и 30. септемб. 2000. године, Соколац, 32 гуслара,
Појединачно: 4.место Саша Лакетић

Двадесетпети фестивал, 12 и 13. октобар 2001. године, Крагујевац, 30 гуслара,
Појединачно: 5.место, Саша Лакетић, 17.место, Кнежевић Иван
Екипно:4.место

Двадесетшести фестивал, 27 и 28. септемб. 2002. године, Бијељина, 32 гуслара,
Појединачно: 3.место, Саша Лакетић , и 20.место, Миладин Пивљанин
Екипно: 2.место    

Двадесетседми фестивал, 17 и 18. октобар 2003. године, Никшић, 30 гуслара,
Појединачно: 8.место Саша Лакетић

Двадесетосми фестивал, 6 и 7. новембар 2004. године, Београд, 39 гуслара,
Појединачно:  7. Саша Лакетић

Двадесетдевети фестивал, 2005. године, Пале,
Појединачно: 5. место Саша Лакетић , 13.место,Чедомир Чавић и 17.место Владимир Бељкаш
Екипно: 2.место    

Тридесети фестивал, 10 и 11. новембар 2006. године, Обреновац, 36 гуслара,
појединачно :4. место Саша Лакетић,  11.место Веселин Дацић и 17.место Петар Шишовић
екипно: 1. место

Тридесетпрви фестивал, 7 и 8. децембар 2007. године, Подгорица, 30 гуслара,
појединачно: 4.место, Саша Лакетић  11.место, Чедомир Чавић и 12.место, Веселин Дацић
екипно: 2. место    

Тридесетдруги фестивал, 24 и 25. октобар 2008. године, Краљево, 37 гуслара,
Појединачно: 2. место, Властимир Бараћ и 19. место, Веселин Дацић
екипно    

Тридесеттрећи фестивал, 9 и 10. октобар 2009. године, Сарајево (Лукавица), 40 гуслара,
Појединачно: 1.место, Саша Лакетић и 7. место, Властимир Бараћ
Екипно:  1. место

Тридесетчетврти фестивал, 22 и 23. октобар 2010. године, Пљевља, 40 гуслара,
Појединачно 2.место, Саша Лакетић, 8. место, Веселин Дацић и 13. место,Милан Дашић
Екипно:  2. место

Тридесетпети фестивал, 21 и 22. октобар 2011. године, Крушевац, 39 гуслара,
појединачно :1.место, Саша Лакетић, 20. Место, Владимир Бељкаш
екипно:  4. место

На 18 републичких фестивала гуслари Друштва „Никола Тесла“из Обреновца освојили су : 5 првих  и 3 друга места у екипној конкуренцији као и 4 прва, 2 друга и 2 трећа места у појединачној конкуренцији . 

ДГ "Никола Тесла" је организатор осмог фестивала гуслара Србије, који је одржан 12. и 13. маја 2000-те  године.

Обреновачком друштву припала је изузетна част да организује јубиларни 30-ти фестивал гуслара Србије, Црне Горе и Републике Српске на којем су наступали гуслари: Саша Лакетић, Милош Шегрт, Зоран Племић, Веселин Дачић, Владимир Бељкаш.

Завидном успеху за кратко време много су допринели стални спонзори и донатори: Браћа Лекић, Ђукан Боговац, Станимир Севић, Славко Ћебић, Милорад Продановић, Аврам Аврамовић и Гојко –Рајо Лацмановић, а највише сарадњи председника друштва Недељко Лекић који је уједно и члан Скупштине Савеза гуслара Србије. Председник програмског савета друштва, народни гуслар Жељко Чуровић је главни и одговорни уредник листа „Гусле“.

Зборник радова за Симпозијум гусала 18.02.2012. године.

Трећи Сабор најбољих српских гуслара

BILTEN NIKOLA TESLA 1Трећи Сабор најбољих српских гуслара одржан је у петак, 14. маја 2010.године, у позоришној сали Спортско Културног Центра Обреновац, у Обреновцу са почетком у 19.00 часова.

Организатор Сабора је био Савез Српских Гуслара у сарадњи са Савезом Гуслара Србије, а домаћин Сабора и технички организатор ове значајне културне манифестације било је Друштво Гуслара „Никола Тесла“ из Обреновца.

Трећи Сабор најбољих српских гуслара отворио је председник Скупштине Градске Општине Обреновац господин Мирослав Неговановић.

Скуп је благословио протојереј-стврофор, господин Дарко Павловић уз саслужење протонамесника Марка Марјановића и свештеника господина Немање Павловића.

Режију и сценарио написо је господин Жељко Чуровић, председник Савеза Српских Гуслра који је у име Савеза одржао пригодну беседу.

Водитељка Програма, госпођица Анђела Лакетић, Програм је почела песмом „Сабор најбољих Српских Гуслара“, коју је написо Слобода Шобић.

На трећем Сабору најбољих српских гуслара учествовали су најбољи гуслари, Савезни прваци, Србије, Црне Горе, Републике Српске. Наступили су: Бошко Вујачић, Ђорђије Копривица, Саша Лакетић, Коста Плакаловић, Властимир Бараћ, Драшко Малиџан, Славко Јекнић, Жарко Милић и Стеван-Мишо Поповић.

Сви учесници програма, гости и пријатељи после сабора били су гости на крсној слави Гусларског Друштва „Никола Тесла“ св. Пророк Јеремија.
Овај Сабор по садржају и квалитету постао је нови културни бренд Обреновца.

pdfПреузмите документ у ПДФ формату91.66 KB

ЧЕТВРТИ САБОР НАЈБОЉИХ СРПСКИХ ГУСЛАРА

ЈЕДИНСТВЕНА КУЛТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОГ КАРАКТЕРА НА КОЈОЈ УЧЕСТВУЈУ НАЈБOЉИ ГУСЛАРИ ИЗ СРБИЈЕ, ЦРНЕ ГОРЕ, РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ДИЈАСПОРЕ. ПРОГРАМ СЕ ОБОГАЋУЈЕ И ДРУГИМ КУЛТУРНОУМЕТНИЧКИМ САДРЖАЈИМА.

ОРГАНИЗАТОР САБОRА ЈЕ САВЕЗ СРПСКИХ ГУСЛАРА У САРАДЊИ СА САВЕЗОМ ГУСЛАРА СРБИЈЕ, А ДРУШТВО ГУСЛАРА “НИКОЛА ТЕСЛА“ ИЗ ОБРЕНОВЦА, КАО НАЈБОЉЕ ГУСЛАРСКО ДРУШТВО У СРБИЈИ ЈЕ ДОМАЋИН И ТЕХНИЧКИ ОРГАНИЗАТОР ОВЕ ИЗУЗЕТНО ЗНАЧАЈНЕ КУЛТУРНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ КОЈА СЕ ТРАДИЦИОНАЛНО ОДРЖАВА СВАКЕ ГОДИНЕ 14. МАЈА У ОБРЕНОВЦУ, НА ДАН КРСНЕ СЛАВЕ ДРУШТВА ГУСЛАРА „НИКОЛА ТЕСЛА“, СВЕТИ ПРОРОК ЈЕРЕМИЈА.

ОДРЖАВАЊЕ ОВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ИМА ЗА ЦИЉ ДА КРОЗ КУЛТУРНУ САРАДЊУ, УКЛАПАЊЕМ У САВРЕМЕНЕ ТОКОВЕ ЖИВЉЕЊА, ПОДСТИЧЕ РАЗВОЈ И ПОПУЛАРИСАЊЕ ГУСЛАРСТВА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА И НЕГОВАЊА ТРАДИЦИЈЕ И КУЛТУРЕ СРПСКОГ НАРОДА. У МАТИЦИ СРБИЈИ, ЗЕМЉАМА РЕГИОНА И РАСЕЈАЊУ.

ЧЕТВРТИ САБОР НАЈБОЉИХ СРПСКИХ ГУСЛАРА ЋЕ ПО КУЛТУРНОМ САДРЖАЈУ И УМЕТНИЧКОМ ДОМЕТУ БИТИ НАЈЛЕПША СВЕТКОВИНА ГУСАЛА И ЕПСКЕ ПЕСМЕ И КАО ТАКАВ ПОСТАЈЕ НОВИ КУЛТУРНИ БРЕНД ОБРЕНОВЦА.

САБОР ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ У ПОЗОРИШНОЈ САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ У ОБРЕНОВЦУ.

СВИ УЧЕСНИЦИ САБОРА ДОБИЈАЈУ ПЛАКЕТЕ, ЗАСЛУЖНИ ГОСТИ ЗАХВАЛНИЦЕ, А ПОЈЕДИНЦИ И УСТАНОВЕ ОД ПОСЕБНИХ ЗАСЛУГА ГУСЛЕ.

СЛУЖБЕНИ ОРГАНИ 4. САБОРА СУ:
1. ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР               15 ЧЛАНОВА
2. СЦЕНАРИО И РЕЖИЈА ПРОГРАМА    1 ЧЛАН
3. ВОДИТЕЉИ ПРОГРАМА                   2 ЧЛАНА
4. КОНСАЛТИНГ УСЛУГЕ                    2 ЧЛАНА
5. ИСПИЦИЈЕНТ                                 1 ЧЛАН

Крсна слава друштва је Свети Пророк Јеремија.

pdfПреузмите документ "Свети Пророк Јеремија" у ПДФ формату167.67 KB

 

 

Епска читанка

epska citanka

logo ministarstvoОвај пројектат је реализован уз помоћ
Министарства културе, информисања и информационог друштва 
www.kultura.gov.rs

Copyright © 2012 - 2017 Савез гуслара Србије. Сва права задржана. Забрањена је репродукција у целини и у деловима овог веб портала без писане сагласности
Израда и дизајн интернет презентације: WebPortal / AidaWay